Matthias Laurenz Gräff, Offizielle Webseite

Νεα  / Τυπος


Matthias Laurenz Gräff, paintings, stilllife
Matthias Laurenz Gräff, paintings, allegory
Matthias Laurenz Gräff, paintings, landscape


2024

Foto von Georgia Kazantzidu

Ο Ματθαιος Λαουρεντς Γκρεφ (Matthias Laurenz Gräff) (39) ανέλαβε για το αυστριακό κοινοβουλευτικό κόμμα ΝΕΟΣ (NEOS) τον Μάρτιο του 2024, το ρόλο του εκπροσώπου ανα την Ελλάδα (Representative for Greece). Οι εκπρόσωποι του κράτους είναι μέρος του κρατικού οργανισμού ΝΕΟΣ X - Διεθνές (NEOS X - International), στον οποίο η πολιτική γίνεται από και για Αυστριακούς υπήκοους του εξωτερικού. Ο Γκρεφ εκπροσωπεί το ΝΕΟΣ στην Ελλάδα τόσο σε εσωτερικο όσο και σε εξωτερικο επίπεδο. Εκτός από την εκπροσώπηση Αυστριακών στο εξωτερικό, αυτή η θέση περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία σχέσεων με φιλελεύθερα ελληνικά κόμματα.   > σύνδεσμος

2018

2015

Ο Δικός μας Gräff

Matthias Laurenz Gräff, Stadft Zakynthos

Ο Δικός μας Gräff

ΚατηγορίαΕικαστικά

Τουλάχιστον 50 πίνακες ζωγραφικής, υπό τον τίτλο "Griechische Sehnsucht" ( Νοσταλγία για την Ελλάδα) εκτέθηκαν τον Νοέμβριο στο Ζορμπά του Μιλτιάδη Παυλίδη στο Peygarten- Ottenstein στο Waldviertel κοντά στην Βιέννη.

ACORGEΜε αλληγορίες , τοπίο και τρόπους ζωής (Stilleben) με έμφαση την Ελλάδα , ο Matthias Laurenz Gräff, που γεννήθηκε το 1984 στο Gars am Kamp, ένας αυστριακός ζωγράφος μας μάγεψε. Στο vernissage η μουσικός Λουκία Αγαπίου τραγούδησε, την συνόδευσε στο πιάνο ο Alexander Pandilovski . Λίγο μετά παρουσιάζοντας την έκθεση ο βουλευτής και φίλος του ζωγράφου Mag. Werner Groiß που είναι και εκείνος κάτοχος έργων του καλλιτέχνη, χαιρέτησε τους τουλάχιστον 100 προσκεκλημένους. Μεταξύ τους ήταν παρόντες διάφοροι πολιτικοί όπως ο δήμαρχος του Rastenfeld Gerhard Wandl καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος του Gars GGR Gerald Steindl.


Ο Matthias Laurenz Gräff προέρχεται από οικογένεια καλλιτεχνών. Ο πατέρας του ο Helmuth Gräff είναι επίσης ακαδημαϊκός ζωγράφος και η μητέρα του Μαρτίνα Γκρέφ καθηγήτρια τέχνης στο ιδιωτικό γυμνάσιο της Βιέννης Sacre Coeur.


Από το 2008 ο Γκρέφ είναι ελεύθερος επαγγελματίας ως ακαδημαϊκός ζωγράφος. Αλληγορίες, συνθέσεις θρησκευτικού, πνευματικού και λογοτεχνικού περιεχομένου , θέματα της καθημερινής ζωής και της οικογενειακής ιστορίας καθώς και έργα που αφορούν την φύση δεν λείπουν από το πινέλο του.

Matthias Laurenz Gräff, Oia auf Santorin


Τα έργα του Γκρέφ παρουσιάζονται σε διάφορα Μουσεία, Γκαλερί και Ιδρύματα σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Αυστρία, Ελλάδα, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στην Κίνα.


Επί παραδείγματι στο Sun Valley (ΗΠΑ), στην Ελληνική Πρεσβεία της Βιέννης, καθώς και σε ιδιώτες όπως ο Νick Simper, ιδρυτικό στέλεχος των Deep Purple, μπορεί να δει κανείς πίνακες του.


Ο καλλιτέχνης ζωγραφίζει ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 2008 και έχει το Ατελιέ του στο Gars am Kamp, την Μεσαιωνική πρωτεύουσα της Αυστρίας. Αυτή είναι η 40η Έκθεση που κάνει από το 1999.


Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες δραστηριότητες του :


2010 Adolf Peschek Bραβείο Κοινού στο Μουσείο του St. Pölten, Αυστρίας .
2012 Ετικέτες Κρασιού για τον Ερυθρό Σταυρό Αυστρίας.
2013 Πίνακας Αδελφοποίησης του Gars am Kamp (Αυστρίας) με το Gars am Inn (Γερμανίας). 
2014 Έκθεση στο Red Bull, Projekt Spielberg, Αυστρίας.
2015 Έκθεση Liebreizendes Griechenland ( Αγαπητή Ελλάδα), Βιέννη.


Παρόντες πάντα στις ελληνικές επετείους, ο καλλιτέχνης και η σύντροφός του Γεωργία Καζαντίδου παρέδωσαν στον Χάρη Ζήκο, πρόεδρο του Διαπολιτιστικού Συλλόγου „ΜΑΚΕΔΟΝIΑ„ (Βιέννη), ένα πίνακα . Ήταν το δώρο τους για την 20 επέτειο του συλλόγου, το 2013.

 


Georg Gstrein
Reporter


Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2015, Βιέννη

Η Αξιοτιμη Πρέσβυς της Ελλαδος στην Βιεννη, η κυρία Χρυσουλα Αλειφέρη μαζί με την Αντιπρόσωπο μας στο Eurovision Song Contest την Τραγουδίστρια Μαρία Έλενα Κυριάκου, ο Matthias Laurenz Gräff, η Georgia Kazantzidu καθώς και ο δημοτικός Σύμβουλος του Gars am Kamp Gerald Steindl μαζί με την σύζυγο του Regina Waldum.

Regina Waldum, H. E. the Greek Ambassadress in Vienna - Chryssoulla Aliferi, Georgia Kazantzidu, Gerald Steindl, Maria Elena Kyriakou - the greek Song Contest Singer 2015 and Matthias  Laurenz Gräff. photo Martin Kalchhauser
Προσκληση της Πρεσβυς αξιοτιμης Κυριας Χρυσουλα Αλειφερη στην Ελληνικη Πρεσβεια ανα την Βιεννη και υποδοχη της Εκπροσωπου της Ελλαδας Μαρία Έλενα Κυριάκου στο Eurovision Song Contest

ΟΤΑΝ Η ΒΙΕΝΝΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

DSC_0010

Την Τρίτη το απόγευμα μύρισε άρωμα Ελλάδος με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης του  γνωστού Αυστριακού ζωγράφου Mattias – Laurenz Gräff. Επηρεασμένος από την αγάπη του για την Ελλάδα η έκθεση είχε θέμα τα διάφορα τοπία της . Ο Κος Mattias  μαζί με την σύζυγό του ελληνικής καταγωγής Γεωργία Καζαντζίδου υποδέχτηκαν τους καλεσμένους τους σε έναν πολύ ωραίο χώρο  που  παραχώρησε  ο Δικηγόρος ειδικευμένος στα  θέματα Τέχνης Andreas Cwitkovits. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν  ο Gerald Steindl δημοτικός σύμβουλος στο Gars am Kamp , η Χριστίνα Χρυσανθακοπούλου  από το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας και  ο Πρόεδρος του Μακεδονικού Διαπολιτιστικού Συλλόγου Χαρίλαος Ζήκος. Στην Συνέχεια ο Κος Cwitkovits ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ο Κος Gräff   τους ξενάγησε στην έκθεση.  Παρούσα ήταν και η Ελληνίδα ζωγράφος Ιωάννα Καφίδα που αυτές τις μέρες επισκέπτεται την Βιέννη.  Η βραδιά έκλεισε με άφθονο ελληνικό κρασί και νόστιμες ελληνικές λιχουδιές.

Ευχόμαστε στον Mattias Gräff πάντα επιτυχίες !!!!

Georg Gstrein


Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια του GRÄFF

O Matthias – Laurenz Gräff Αυστριακός Ζωγράφος τραγουδάει την Ελλάδα και ιδιαίτερα τα ελληνικά νησιά! Στη  νέα έκθεση που εγκαινιάσθηκε αυτή την εβδομάδα στην Βιέννη και έγινε θερμά δεκτή από τις ελληνικές αρχές της αυστριακής πρωτεύουσας.

 Πρώτος από όλους ο Χαρίλαος  Ζήκος , Πρόεδρος του Διαπολιτιστικού  Συλλόγου Μακεδονία, που αγκάλιασε την έκθεση αυτή τονίζοντας ότι αναδεικνύει τους « στενούς δεσμούς φιλίας που υπάρχουν μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδος». Παρόντες πολλοί  Έλληνες παράγοντες   μεταξύ των οποίων η υπεύθυνη  Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στην Βιέννη Χριστίνα Χρυσανθακοπούλου. Μεταξύ των προσκεκλημένων η γνωστή ελληνίδα ζωγράφος Ιωάννα Καφίδα που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Βιέννη.

Ίος και Σαντορίνη, Ζάκυνθος και Κέρκυρα, Άγιο Όρος, Αθήνα με την Ακρόπολη, 43 λάδια που περιλαμβάνουν έργα αλληγορικά καθώς και τοπία.

Ο Gräff  εκφράζει  στην έκθεσή του αυτή και το ενδιαφέρον του ως  Αυστριακού για το παρελθόν του:  η Κέρκυρα που λάτρεψε η Αυτοκράτειρα Σίσσυ  μετέχει  ενεργά στη έκθεση που περιλαμβάνει την τελευταία δουλειά του Ζωγράφου (2014- 2015).

 

Georg Gstrein